Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!
Προτού αγοράσεις δες: 520 για Ελλάδα και 529 για Κύπρο στην αρχή του κωδικού = ελληνικά προϊόντα. Τα προτιμάμε. Η ελλάδα έχει 16 δισεκατομμύρια εξαγωγές και 40 δισεκατομμύρια εισαγωγές, είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε ! Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουμε κάθε χρόνο = πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας!! Ισχύει και για Κύπρο σε μικρότερους αριθμούς!

Όσιες ουσίες;Θωρακίζουν τον οργανισμό σου, σε διατηρούν νέο, σε προστατεύουν ακόμα κι από τον καρκίνο. Εχεις ακούσει για τις αντιοξειδωτικές ουσίες. Διάβασε τι ισχύει και τι είναι σενάριο διατροφικής φαντασίας.

Είναι ένα βιολογικό παραμύθι. Το καλό εναντίον του κακού. Ο εχθρός: οι ελεύθερες ρίζες, δηλητήρια που μας επιτίθενται καθημερινά. Οι γενναίοι υπερασπιστές: τα αντιοξειδωτικά, έτοιμα να σε προστατέψουν από τα πάντα - τουλάχιστον έτσι έχεις ακούσει. Τους ισχυρισμούς, τους ξέρεις: Θεραπεύουν τον καρκίνο. Σταματούν τη γήρανση. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αν και θεωρούμε ότι ξέρουμε πώς λειτουργούν οι αντιοξειδωτικές ουσίες, υπάρχει ασάφεια στο τι ακριβώς είναι. Αυτό είναι καλό για τις εταιρείες τροφίμων, αφού μπορούν να πουλάνε πιο εύκολα τα προϊόντα τους, που περιέχουν αυτές τις πολύτιμες ουσίες. Η λέξη αντιοξειδωτικό κουβαλάει μαζί της συνειρμούς υγείας. Καταπολεμούν κάτι κακό που βρίσκεται στον οργανισμό σου. Ποιος δεν θέλει να τρώει κάτι τέτοιο; Οι αντιοξειδωτικές ουσίες κάνουν καλό. Αν θες, όμως, να λάβεις το μέγιστο όφελος, θα πρέπει να μάθεις όλη την αλήθεια.

Οι ελεύθερες ρίζες πρέπει να καταστραφούν
Μη βιάζεσαι
Τα βασικά: τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι ασταθή μόρια στον οργανισμό, τα οποία προκαλούν μεταλλάξεις στο DNA. Αν και οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται με σοβαρές παθήσεις, όπως καρδιαγγειακή νόσο και καρκίνο, δεν είναι και απαραιτήτως εχθροί μας. Είναι απλώς υποπροϊόντα μίας βασικής μεταβολικής διαδικασίας, της οξείδωσης. Είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού. Για παράδειγμα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στέλνουν ελεύθερες ρίζες σε μικρόβια που εισβάλλουν στον οργανισμό για να τα σκοτώσουν. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Οι πολλές ελεύθερες ρίζες, όμως, είναι βλαβερές. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το τσιγάρο, η υπερέκθεση στον ήλιο μπορούν να δημιουργήσουν τόσο πολλές ελεύθερες ρίζες, που να καταβάλουν τη φυσιολογική αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού. Αυτό έχει αποτέλεσμα το σώμα να είναι πιο επιρρεπές σε κυτταρικές βλάβες και ασθένειες. Μερικοί ερευνητές σχετίζουν την οξείδωση ελευθέρων ριζών με τη γήρανση. Σε αυτό το σημείο αρχίζει ο ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών. Πρέπει να έχουμε αρκετή αντιοξειδωτική άμυνα, ώστε να μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις επιπλέον ελεύθερες ρίζες.
Κάνε αυτό: Αν υποθέσουμε ότι έχεις κόψει ή περιορίσει τις κακές συνήθεις, όπως κάπνισμα και υπερβολική ηλιοθεραπεία, δώσε προσοχή στη διατροφή σου. Αν καταναλώνεις ποικιλία φρούτων και λαχανικών, η διατροφή σου αυτομάτως θα είναι πλούσια σε χιλιάδες αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι έρευνες δείχνουν ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να λάβεις το μέγιστο όφελος.


Ολες οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι το ίδιο
Σε καμία περίπτωση
Οποιοδήποτε μόριο προστατεύει τα κύτταρά σου από την οξείδωση είναι θεωρητικά αντιοξειδωτικό, είναι δηλαδή κατά της οξείδωσης. Αυτό περιλαμβάνει γνωστές ουσίες, όπως βιταμίνες, αλλά όχι και τόσο γνωστές, όπως φλαβονοειδή και πολυφαινόλες - υπάρχουν σχεδόν 8.000 ποικιλίες αντιοξειδωτικών. Μην υποθέτεις, όμως, ότι όλες αυτές οι αντιοξειδωτικές ουσίες δρουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις μία αντιοξειδωτική ουσία με κάποια άλλη. Για παράδειγμα, αν δεν λαμβάνεις αρκετή βιταμίνη Ε (που εκτός από βιταμίνη είναι και αντιοξειδωτική ουσία), δεν μπορείς να υποθέσεις ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη C (επίσης αντιοξειδωτικό και βιταμίνη) θα είσαι εντάξει. Οση βιταμίνη C κι αν πάρεις, δεν θα υποκαταστήσεις τη βιταμίνη Ε. Μερικές αντιοξειδωτικές ουσίες καταπολεμούν συγκεκριμένες κατηγορίες ελευθέρων ριζών (ναι, υπάρχουν και διαφορετικές μορφές ελευθέρων ριζών), ενώ άλλες δρουν μόνο σε συγκεκριμένο τμήμα του κυττάρου κι άλλες μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Τα αντιοξειδωτικά πρέπει να είναι σαν ομάδα. Χρειάζεσαι διάφορα μέλη να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις και να έχουν συγκεκριμένες λειτουργίες. Γι' αυτό πρέπει η διατροφή να είναι καλά σχεδιασμένη, για να προσφέρει την καλύτερη άμυνα.

Κάνε αυτό: Ξεκίνα να δοκιμάζεις φρούτα και λαχανικά που συνήθως δεν τρως. Ερευνα του 2006 του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Στέιτ έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και λαχανικών είχαν και τη μεγαλύτερη προστασία.Ολες οι αντιοξειδωτικές ουσίες βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά;
Οχι
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σκράντον, όλο το φυτικό βασίλειο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες. Κι αυτό γιατί τα φυτά παράγουν αντιοξειδωτικά για να προστατευτούν από έντομα κι άλλα ζωύφια κι από τις ακτίνες UV. Καλό είναι να αποφεύγεις τα επεξεργασμένα δημητριακά, γιατί στην ουσία τους έχουν αφαιρεθεί οι ευεργετικές ιδιότητες των αντιοξειδωτικών ουσιών. Ακόμα και το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά περιέχουν μερικές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από τις φυτικές τροφές που καταναλώνουν αυτά τα ζώα.

Κάνε αυτό: Φάε ολικής αλέσεως τροφές, όσπρια και ξηρούς καρπούς συχνά. Οταν υπάρχει κρέας ή γαλακτοκομικά στο μενού, βεβαιώσου ότι τράφηκαν με χορτάρι, αφού έρευνες δείχνουν ότι περιέχουν υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Επίσης, και τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, έχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες.


Οι τροφές που έχουν εμπλουτιστεί με αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πιο υγιεινές
Στην πραγματικότητα, όχι
Πριν ακόμη δημοσιευθούν οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα των αντιοξειδωτικών, όλες οι εταιρείες τροφίμων έσπευσαν να εμπλουτίσουν τα προϊόντα τους με αντιοξειδωτικά. Μέχρι και αναψυκτικά με αντιοξειδωτικά μπορείς να βρεις σήμερα. Ωστόσο ακόμα κι αν ένα προϊόν αναφέρει ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δεν ξέρεις ακριβώς τι ουσίες περιέχει, μπορεί να είναι απλή βιταμίνη C. Αν πιστεύεις ότι καταναλώνοντας τροφές εμπλουτισμένες με αντιοξειδωτικές ουσίες είναι σωτήρια κίνηση για την υγεία σου, ξανασκέψου το. Συνήθως περιέχουν 1-2 αντιοξειδωτικές ουσίες και σε πολύ μικρή ποσότητα. Σκέψου ότι η ποικιλία είναι ο στόχος, οπότε δεν θα έχεις και μεγάλο όφελος αν στηρίζεσαι μόνο σε τέτοια προϊόντα.

Κάνε αυτό: Αγνόησε τους ισχυρισμούς και τις ετικέτες. Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι τα συσκευασμένα επεξεργασμένα προϊόντα έχουν τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με τα φρέσκα. Κοίτα τα συστατικά. Αν περιέχει συστατικά κυρίως φυτικής προέλευσης, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

πηγή: menshealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter