Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!
Προτού αγοράσεις δες: 520 για Ελλάδα και 529 για Κύπρο στην αρχή του κωδικού = ελληνικά προϊόντα. Τα προτιμάμε. Η ελλάδα έχει 16 δισεκατομμύρια εξαγωγές και 40 δισεκατομμύρια εισαγωγές, είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε ! Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουμε κάθε χρόνο = πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας!! Ισχύει και για Κύπρο σε μικρότερους αριθμούς!

Μισό ποτήρι κρασί την ημέρα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Στην υγειά σας…
Λευκό ή κόκκινο , είναι το ίδιο ευεγερτικό για τον οργανισμό Κόκκινο εναντίον λευκού κρασιού. Το κόκκινο κρέας συνοδεύεται μόνο με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και το ψάρι με λευκό. Το λευκό έχει λιγότερες θερμίδες αλλά το κόκκινο κάνει καλό στην καρδιά. Το κόκκινο είναι η επιλογή της πλειονότητας των οινοχόων, αλλά οι Έλληνες προτιμούν το λευκό. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και όλα είναι θέμα γούστου. Η ευεργετική επίδραση του κρασιού - χωρίς υπερβολές στην κατανάλωση - στην υγεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητη επιστημονικά. Πρόσφατη έρευνα Ολλανδών επιστημόνων υποστηρίζει ότι μισό ποτήρι κρασί την ημέρα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Εξετάζοντας τα ιατρικά αρχεία 1.373 ανδρών, οι οποίοι από την ηλικία των 50 ετών επισκέπτονταν συστηματικά τον καρδιολόγο τους για την περίοδο 1960 με 200, βρήκαν ότι αυτοί που έπιναν μόνο κρασί ζούσαν 2,5 χρόνια παραπάνω από αυτούς που επέλεγαν μπίρα και πέντε χρόνια περισσότερα από όσους δεν έπιναν αλκοολούχα ποτά.
Σύμφωνα με τον διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνο Κούτσικα στη σύγκριση μεταξύ των δύο δεν ενδείκνυται νικητής όσον αφορά τη διατροφική αξία. Και αυτό γιατί αν και το κόκκινο έχει 12 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό, τα αντιοξειδωτικά του λευκού απορροφώνται πιο γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αντιοξειδωτικά του κόκκινου επιδρούν περισσότερο στην καλύτερη λειτουργία της καρδίας, του λευκού από την άλλη στο αναπνευστικό σύστημα. Γι’ αυτό και η συμβουλή που δίνουν οι διατροφολόγοι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Παρασκευάς Παπαχρήστος, είναι: «Εναλλαγή στην κατανάλωση μεταξύ λευκού και κόκκινου. Ακριβώς επειδή έχουν διαφορετικού είδους αντιοξειδωτικά, αν υπάρχει ποικιλία στην κατανάλωση που κάνουμε θα επωφελούμαστε περισσότερο. Επιπλέον, και τα δύο είναι πολύ καλές πηγές μηλικού οξέος, το οποίο βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, πιο συγκεκριμένα την τριπλασιάζουν» . Οι Έλληνες πάντως φαίνεται ότι ψηφίζουν λευκό. «Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είμαστε σε μια χώρα όπου κάνει ζέστη. Ειδικά τα δύο με τρία τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αρκετά οι πωλήσεις λευκού», τονίζει ο σομελιέ κ. Σωτήρης Γεωργίου.
Λευκό VS κόκκινου
Γεύση
  • Πιο ευχάριστη στις υψηλές θερμοκρασίες
  • Αντέχει στον χρόνο και αποκτά πιο πολύπλοκη γεύση
Ευεργετικές ιδιότητες
Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου θεωρούνται αδιαμφισβήτητες ενώ ως προς το λευκό οι επιστήμονες ακόμη διαφωνούν
Ο χυμός του λευκού σταφυλιού:
  • Έχει αντικαρκινική δράση
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά που αυξάνουν κατά 1,5% την αναπνευστική λειτουργία
Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στη φλούδα του:
  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ( μέτρια κατανάλωση 1-2 ποτήρια ημερησίως)
  • Έχει αντικαρκινική δράση
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά που επιδρούν περισσότερο στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού
  • Έρευνες υποστηρίζουν ότι βοηθά στην πρόληψη ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας
Οι έρευνες Και το λευκό κρασί ευφραίνει καρδίαν! Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού είναι η αντιοξειδωτική ουσία του κόκκινου κρασιού, στην οποία οφείλεται η ευεργετική επίδραση στο προσδόκιμο ζωής και τα αγγεία της καρδιάς. Γι’ αυτό μέχρι πρόσφατα τα εύσημα απονέμονταν μόνο στο κόκκινο, αφού το λευκό παρασκευάζεται από το χυμό και όχι τη φλούδα του σταφυλιού. Ωστόσο, ο μοριακός βιολόγος Ντίπακ Ντας, επικεφαλής μιας μελέτης της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, υποστήριξε το 2008 ότι το λευκό κρασί έχει εξίσου ευεργετική επίδραση στην καρδιά. Στα πειράματα της έρευνας αρουραίοι που κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια λευκό κρασί ημερησίως υπέστησαν μικρότερες ζημιές στην καρδιά κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής από αυτούς που λάμβαναν άλλο είδος αλκοόλ ή απλά νερό. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χυμός μπορεί να επιφέρει ανάλογα με την φλούδα αποτελέσματα. Στη διατροφή. Εκτός όμως από το όφελος για την καρδιά φαίνεται να αναγνωρίζεται στο λευκό κρασί, όπως εδώ και καιρό στο κόκκινο, και αντικαρκινική δράση. Μεγάλες επιδημιολογικές έρευνες στη Γαλλία είχαν αποκαλύψει τη συμβολή του κόκκινου κρασιού στην προστασία από τον καρκίνο, από το 2004 όμως έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστήριξε ότι και το λευκό είναι πολύ πιθανόν να έχει τις ίδιες ιδιότητες. Να σημειωθεί βέβαια εδώ ότι ο όρος αντικαρκινική δράση δεν σημαίνει πως όσοι καταναλώνουν κρασί δεν κινδυνεύουν από τον καρκίνο ή ότι αυτός θεραπεύεται, απλά ότι αν ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή και πρακτική μαζί με άλλες τροφές και δραστηριότητες πιθανόν να καθυστερεί ή να αναχαιτίζει την εμφάνιση νόσου.
Το ρεπορτάζ είναι της : Καρολίνας Παπακώστα, Δημοσιογράφος
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου 2009, 58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter