Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!
Προτού αγοράσεις δες: 520 για Ελλάδα και 529 για Κύπρο στην αρχή του κωδικού = ελληνικά προϊόντα. Τα προτιμάμε. Η ελλάδα έχει 16 δισεκατομμύρια εξαγωγές και 40 δισεκατομμύρια εισαγωγές, είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε ! Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουμε κάθε χρόνο = πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας!! Ισχύει και για Κύπρο σε μικρότερους αριθμούς!

Ασυλλόγιστες Ζωοτροφές => Βλαβερές ουσίες στο Γάλα και όχι μόνο

Αφλατοξίνες στο γάλα!!!!
Σε συναγερμό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας
Καρκινογόνες ουσίες, γνωστές ως αφλατοξίνες Μ1, εντοπίστηκαν σε γάλα δεκάδων αγελάδων, σε διαφορετικές φάρμες της Κύπρου.

Οι αφλατοξίνες εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη και πηγή τους φαίνεται να είναι κάποιες ζωοτροφές, εξαιτίας της κατανάλωσης των οποίων, το ζώο παράγει το μολυσμένο γάλα.
Οι ζωοτροφές αυτές πιθανόν να προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές και να μην έχουν τύχει ελέγχου από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, φαίνεται δε ότι έχουν ήδη διατεθεί σε αρκετές φάρμες.


Ποσότητα μολυσμένου γάλακτος είχε διατεθεί σε εργοστάσιο κατασκευής παγωτού. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, λειτουργοί των κτηνιατρικών υπηρεσιών σταμάτησαν τη διαδικασία παραγωγής.


Το Υπουργείο Γεωργίας βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Γεωργίας, που είναι υπεύθυνο για τις ζωοτροφές. Ήδη έχουν σταλεί δείγματα για ανάλυση στον Οργανισμό Γάλακτος και επέστρεψαν θετικά στις καρκινογόνες ουσίες αφλατοξίνες Μ1. Περαιτέρω δείγματα έχουν αποσταλεί στο Κρατικό Χημείο και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.
Αυτήν τη στιγμή γίνεται εκστρατεία ελέγχου των ζωοτροφών, για να εντοπιστεί η πηγή του κακού. Επίσης, λειτουργοί των κτηνιατρικών υπηρεσιών διενεργούν ελέγχους στα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος και έχουν θέσει όλες τις διαδικασίες κάτω από το μικροσκόπιό τους.


Συγκεκριμένα, γίνεται έλεγχος του παραγομένου γάλακτος, για να αποτραπεί η διάθεση μολυσμένου στην αγορά.
Οι αφλατοξίνες είναι μυκοτοξίνες, προέρχονται δηλαδή από την ανάπτυξη μυκήτων σε διάφορα τρόφιμα και δημιουργούνται από ακατάλληλη αποθήκευση σε ψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Οι αφλατοξίνες δημιουργούνται από τη δράση του μύκητα Aspergillus.


Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς 257/2002, 472/2002 και 1425/2003, οι μυκοτοξίνες αυτές είναι καρκινογόνες. Αναγνωρίζεται στους κανονισμούς αυτούς ότι, παρά τις σημερινές επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις και παρά τις βελτιώσεις στις τεχνικές παραγωγής και αποθήκευσης, δεν είναι δυνατό να προληφθεί πλήρως η ανάπτυξη αυτών των μυκήτων.

πηγή: SigmaLive
--------------
Εντοπίστηκε σε 75 φάρμες και καταστράφηκαν μεγάλες ποσότητες.
Μεγάλες ποσότητες γάλακτος που περιέχουν αφλατοξίνες εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά από ελέγχους που διεξάγουν λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας, αλλά καταστράφηκαν πριν διοχετευθούν στην κυπριακή αγορά. Πρόκειται για καρκινογόνες ουσίες και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι προέρχονται από ένα είδος σιταροπούλας που παράγεται στις Ινδίες και περιέχεται στις εισαγόμενες ζωοτροφές που καταναλώνουν τα ζώα.

Έλεγχοι σε φάρμες σε όλη την Κύπρο

Οι έλεγχοι που διεξάγουν οι λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αφορούν φάρμες σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και μέχρι στιγμής εντοπίσθηκε μολυσμένο γάλα σε περισσότερες από 75 φάρμες, δηλαδή κάτι παραπάνω από τις μισές φάρμες που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο.

Το πρόβλημα κρίνεται αρκετά σοβαρό και υπάρχουν φόβοι ότι θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, εφόσον τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανομβρίας και της έλλειψης χόρτου στην Κύπρο, εισάγονται στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών με τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ταΐζουν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι μας.

Όμως, οι αρμόδιες κρατικές αρχές, όπως πληροφορούμαστε, ευελπιστούν και τονίζουν πως δεν πρόκειται να περάσει γάλα με αφλατοξίνες στην κυπριακή αγορά και στη συνέχεια στον Κύπριο καταναλωτή γιατί οι εξειδικευμένοι υγιειονομικοί έλεγχοι που διεξάγονται από τους λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών είναι τόσο εξονυχιστική που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Αλλο ένα μεγάλο πλήγμα για την κτηνοτροφία

Το πρόβλημα αυτό κρίνεται ως ένα άλλο σοβαρό πλήγμα για τους κτηνοτρόφους μας οι οποίοι, σήμερα, εκτός του ότι ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να αγοράσουν αυτές τις ζωοτροφές, τώρα, με την καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος που εντοπίζεται με αφλατοξίνες θα στερηθούν και ένα μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους.

Αρμόδια πηγή κάκιζε τα άτομα που ελέγχουν και επιθεωρούν τις εισαγόμενες ζωοτροφές, εφόσον, μπορούσαν να διαπιστώσουν την ακαταλληλότητα των ζωοτροφών ακόμη και πάνω στο πλοίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, πριν ακόμη διοχετευθούν στην κυπριακή αγορά και προκαλέσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.


πηγή: Χαραυγή

-----------------

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ, ΩΧΡΑΤΟΞΙΝΕΣ, ΠΑΤΟΥΛΙΝΕΣ;;

Οι αφλατοξίνες, η ωχρατοξίνη Α και η πατουλίνη είναι μυκοτοξίνες, προέρχονται δηλαδή από την ανάπτυξη μυκήτων σε διάφορα τρόφιμα και δημιουργούνται από ακατάλληλη αποθήκευση σε ψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Οι αφλατοξίνες δημιουργούνται από τη δράση του μύκητα Aspergillus, η ωχρατοξίνη Α από τη δράση των μυκήτων Penicillium και Aspergillus, ενώ η πατουλίνη από τη δράση των μυκήτων Penicillium, Aspergillus και Byssochlamys. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκούς κανονισμούς 257/2002, 472/2002, 1425/2003 οι μυκοτοξίνες αυτές είναι καρκινογόνες. Αναγνωρίζεται στους κανονισμούς αυτούς ότι παρά τις σημερινές επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις και παρά τις βελτιώσεις στις τεχνικές παραγωγής και αποθήκευσης, δεν είναι δυνατό να προληφθεί πλήρως η ανάπτυξη αυτών των μυκήτων.
Οι αφλατοξίνες και ιδιαίτερα η αφλατοξίνη Β είναι γονοτοξική καρκινογόνα ουσία και η παρουσία της μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρκίνου του ήπατος (συκώτι). Παρουσιάζεται σε ξηρούς καρπούς, σιτηρά, καλαμπόκι, μπαχαρικά (τσίλι, καγιέν, πάπρικα, πιπέρι μαύρο και άσπρο, μοσχοκάρυδο, ζιγγίβερη, κούρκουμα). Το όριο ημερήσιας πρόσληψης για τον άνθρωπο είναι 0,10 μg/kg βάρους.
Η ωχρατοξίνη Α έχει καρκινογόνες, νεφροτοξικές, τερατογόνες, ανοσοτοξικές και ενδεχόμενα νευροτοξικές ιδιότητες, ενώ έχει συνδεθεί με την εμφάνιση νεφροπάθειας στους ανθρώπους. Παρουσιάζεται σε δημητριακά (συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού και αγόπυρου, αποφλοιωμένου ή μη), κόκκους καφέ, κακάο, ξηρούς καρπούς, προϊόντα σίτου, κρασί, μπύρα, χυμό σταφυλιού, σταφίδα ακόμα και σε προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως τα χοιρινά νεφρά. Το όριο ημερήσιας πρόσληψης για τον άνθρωπο είναι 1,2-1,4ng/kg βάρους.
Η πατουλίνη έχει επίδραση στον μεταβολισμό των υδρογονανθράκων του οργανισμού, έχει κατηγορηθεί ότι αλληλεπιδρά με τη μεμβράνη του πυρήνα των κυττάρων, ακόμα και ότι διασπά το DNA. Εμφανίζεται σε μουχλιασμένα φρούτα, σπόρους και άλλα τρόφιμα, όμως οι κύριες πηγές μόλυνσης από πατουλίνη είναι τα προϊόντα του μήλου, δηλ. χυμός, αλκοολούχα ποτά, μηλίτης, άλλα ποτά που περιέχουν χυμό μήλου, κομπόστα μήλου και πολτός μήλου. Το όριο ημερήσιας πρόσληψης για τον άνθρωπο είναι 0,4μg/kg βάρους.
Στα πιο πάνω τρόφιμα βέβαια πρέπει κανένας να προσθέσει και τα προϊόντα στα οποία μπορεί να περιέχονται τα πιο πάνω τρόφιμα μετά από επεξεργασία. Τα όρια ημερήσιας πρόσληψης από τον άνθρωπο που αναφέραμε, καθώς και τα όρια περιεκτικότητας σε διάφορα τρόφιμα βρίσκονται συνεχώς υπό αναθεώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι να καταρτιστεί ο Κώδικας Καλής Πρακτικής λόγω της σημαντικότητας που φαίνεται να παρουσιάζει για τη δημόσια υγεία η παρουσία μυκοτοξινών στα τρόφιμα.
Οι δημοσιοποιήσεις των ουσιών που θεωρούνται ακατάλληλες για κατανάλωση μετά την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ συχνές, ενώ οι κατάλογοι των εταιρειών που παράγουν ή πουλούν ακατάλληλα προϊόντα είναι μακριοί.
Ο αριθμός των προϊόντων που ενδέχεται να περιέχουν τέτοιες ουσίες είναι τόσο μεγάλος που βάζει σε σοβαρές σκέψεις τους καταναλωτές. Ο καταιγισμός των πολιτών με τέτοιου είδους πληροφορίες έχει σε μεγάλο βαθμό ένα εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που οι υγειονομικές υπηρεσίες και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα ήθελαν. Είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να παρακολουθήσει ο απλός πολίτης τις ατέλειωτες λίστες των ακατάλληλων προϊόντων, το θεωρεί εν πολλοίς ανώφελο και σταματά να ενημερώνεται. Η συχνότερη άποψη που εκφράζεται είναι: «μέχρι τώρα τα τρώγαμε και δεν πάθαμε τίποτε ή οι Υπηρεσίες του Κράτους θα κάμουν τη δουλειά τους επομένως γιατί εγώ να χολοσκώ;»
Αρκεί βέβαια να μπει κανείς στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας για να διαπιστώσει ότι η τελευταία παράγραφος κάθε ανακοίνωσης για απόσυρση προϊόντων περιέχει (και πολύ ορθά) τη φράση «…Επειδή όμως είναι δυνατό να παρέμεινε ορισμένη ποσότητα στην αγορά, προτρέπονται οι καταναλωτές να αποφεύγουν να αγοράζουν αυτού του είδους το προϊόν και όσοι το έχουν ήδη προμηθευτεί να αποφύγουν την κατανάλωση του». Επομένως, η σωστή ενημέρωση και ανάμιξη των πολιτών σε θέματα που αφορούν όλους τους διατροφικούς κινδύνους είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη.
Πέραν όμως από την ενημέρωση και για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και την οικογένεια μας είναι απαραίτητο να ακολουθούμε ορισμένες πρακτικές συμβουλές: να βεβαιωνόμαστε ότι τα τρόφιμα που αγοράζουμε φυλάσσονται σε καλές συνθήκες στο κατάστημα του προμηθευτή (θερμοκρασία, υγρασία), ελέγχουμε πάντα τις ημερομηνίες λήξης, αν είναι αλλοιωμένα αποφεύγουμε την αγορά και τέλος φυλάσσουμε τα τρόφιμα αυτά σε χαμηλή θερμοκρασία στα σπίτια μας (αν είναι δυνατόν στο ψυγείο).
Είναι φανερό πως και στο συγκεκριμένο θέμα εμπλέκεται όχι μόνο το Υπουργείο Υγείας, αλλά και το Υπουργείο Γεωργίας (πρακτικές στους αγρούς πχ. δημητριακά, φρούτα), το Υπουργείο Εμπορίου, ακόμα και οι Δήμοι. Το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία και για να μπορεί να ρυθμίζεται αποτελεσματικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο. Για το λόγο αυτό, επαναλαμβάνουμε την πρόταση που είχαμε κάμει σε δημοσιογραφική διάσκεψη τον περασμένο Απρίλιο για το διορισμό ενός Επιτρόπου που θα χειρίζεται τα θέματα της ασφάλειας τροφίμων και θα έχει το συντονισμό και την ευθύνη ανάληψης άμεσης δράσης για την προστασία του κοινού.
Μαρίνα Μάρτιν
Βοηθός Γενική Γραμματέας
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Πηγή: cyprusgreens
--------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ ΠΗΓΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ;
Μια έμμεση λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει το οργανισμό μας να αποβάλει σε κάποιο βαθμό αυτές τις επικίνδυνες ουσίες είναι η αποτοξίνωση, τέτοιου είδους διατροφικών αποτοξινώσεων υπάρχουν πολλές, άτομα όμως που δεν είναι συνηθισμένα σε δίαιτες αποτοξίνωσης δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν σωστά σε αυτές.
Η πηγή σωστής διατροφής έχοντας ψάξει της μέχρι τώρα πληροφορίες της σας συμβουλεύει με τα παρακάτω:
  • Αρχικά μπορούμε να αρχίσουμε με κάποια ροφήματα (αψέθημα, τσάι) από δυνατά αποτοξινωτικά βότανα όπως άγριο ραδίκι, τσουκνίδα, μαϊντανός, θυμάρι, βασιλικός και αλλά πολλά….

Ενδεικτικές χρήσεις βοτάνων και αρωματικών φυτών

11 + 2 λόγοι για να πίνετε τσάι.

Βότανα: Ιάματα της φύσης

Οδηγος Υγειας Με Βαση Το Βοτανο

Φυλλα Ελιας - Olive Leaves

  • Προσοχή στη διατροφής μας με περισσότερη κατανάλωση προσεγμένων φρούτων και λαχανικών του καιρού τους και με όσο πιο φρέσκα τρόφιμα γίνεται….

Φάε σωστά, Ζήσε χαλαρά

Συμβουλές για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας.

Πώς να κρατήσεις ημερολόγιο διατροφής.

Η διατροφή της σύγχρονης γυναίκας

Αισθάνεστε ότι σας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σας;

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά είναι μια σωστή διατροφή;

Τα τρία λευκά Δηλητήρια της διατροφής μας.

Μύθοι και αλήθειες για το μεταλλικό νερό

Βότανα και Βιταµίνες ΠΡΟΣΟΧΗ με ΜΕΤΡΟ

Στατιστικές Διατροφής

Κακοί μαθητές λόγω διατροφής;

Πως σχετίζεται η κατάθλιψη με την διατροφή;

  • Γυμναστική και ελαχιστοποίηση των περιττών κιλών όπου αποθηκεύονται οι περισσότερες βλαβερές ουσίες….

Περπάτημα για καλή υγεία

Καύσιμα για την άσκηση

Ποιες τροφές μειώνουν το αίσθημα της κούρασης;

10 βήματα να γίνει η άσκηση τρόπος ζωής

  • Πιο προσεκτικοί και προσεγμένοι στο τρόπο μαγειρέματος και καθαριότητας των τροφίμων….

Το σπίτι μας και η υγιεινή

  • Οτιδήποτε υποψιαζόμαστε ότι είναι βλαβερό να επικοινωνούμε με τον Σύνδεσμο καταναλωτών και να τους το αναφέρουμε ή σε κάποιο χημείο κάνοντας ανάλυση του τροφίμου επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα και για να βοηθήσουμε και τους συνανθρώπους μας θα πρέπει να το κάνουμε θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έστω και ανώνυμα.

Πώς θα μάθουμε να ψωνίζουμε σωστά από τα supermarkets;

Τρώμε πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο

  • Πρέπει όλοι μας να υποστηρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα και να απαιτούμε πληροφορίες όπως το αν είναι μεταλλαγμένα, σε ποια περιοχή έγινε και αν είναι κοντά στη πόλη και πολλά αλλά προς καλυτέρευση τους μιας και αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα καλλιεργούν σωστά ξεγελιούνται και οι ίδιοι καμία φορά αλλά σίγουρα είναι πιο συνειδητοί από άλλες εταιρίες τεχνιτών ή μεταλλαγμένων προϊόντων…

Βιολογικά Τρόφιμα: Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής.

10 Ερωτήσεις Που Θα Έκανε Ο Καθένας Για Τα Βιολογικά Προϊόντα

Μόλυβδος και κάδμιο σε Βιολογικά προϊόντα.

  • Αποφεύγετε της τροφές που ακουστήκαν σκάνδαλα μέχρι την επόμενη επιβεβαίωση τους ότι είναι ασφαλές για χρήση και αποδεδειγμένα, της βιταμίνες τους προσπαθήστε να της παίρνεται από άλλες τροφές π.χ. το κύριο συστατικό στο γάλα που είναι το ασβέστιο το αντικαθιστάς με μια κουταλιά χαρουπόμελο με νερό (το οποίο δεν πρέπει να έχει γλυκιά ούτε πικρή γεύση ειδάλλως θα είναι νοθευμένο, βιολογικό καλύτερα), αντί για ψάρι που έχει κυρίως πρωτεΐνες, Ω3 και Ω6 μπορεί να αντικαθιστάτε με σπανάχι και λινέλαιο!!....

Βιταμίνες

Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία

Έξυπνα Και Βασικά Τρόφιμα

Λιναρόσποροι και οι ιδιότητες τους!!!!!

Τι είναι οι διοξίνες;

Με το καιρό ιοθετόντας και υποστηρίζοντας αυτά τα συνήθεια με ηρεμία και συγκέντρωση θα μπορούμε να ακολουθούμε και καταλαβαίνουμε πολύ περισσότερα περί διατροφής ούτως ώστε να μην μας ξεγελούν με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε η υγεία τόσο εμάς όσο και της οικογένειας μας, θα ήταν τραγική ειρωνεία να συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε! Αγοράζοντας τα βλαβερά προϊόντα τους είτε είναι ψευδό βιολογικά είτε είναι τεχνητά ή μεταλλαγμένα την ίδια ζημία μας κάνουν σε τελική ανάλυση.
Γενικό Χημείο του Κράτους Ελλάδας

Όσο περισσότερο πολεμούμε τους ασυνείδητους κατασκευαστές τροφίμων με βλαβερές ουσίες τόσο λιγότερο θα εμφανίζονται στην αγορά, σημείωση, το φτηνό προϊόν είναι σχεδόν πάντα «βλαβερό» ή έχει ημερομηνία λήξης σε 1-2 εβδομάδες, το ακριβό είναι το ποιοτικό και πάντα πρέπει να ξέρει να το αποδεικνύει.

Τι γνωρίζουμε για την ασφάλεια τροφίμων; Τι είναι το HACCP;

Έτσι ακολουθώντας όλα τα πιο πάνω θα μπορούμε να αποτοξινωνόμαστε με πιο αυστηρές δίαιτες διαστήματος 3-4 ημερών οι οποίες θα μας βοηθούν να αποβάλλουμε σε ακόμα πιο μεγαλύτερο βαθμό της τοξίνες και άλλες επικίνδυνες ουσίες που συσσωρεύονται στο οργανισμό μας αλλά μόνο όταν εμείς της προκαλέσουμε να αποβληθούν από το σώμα μας ή να της αφήσουμε να μας κάνουν ζημία.
Παν Μέτρον Άριστον
Παρασκευή, 30 Μαίου 2008Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter